Competitiewedstrijd
10-11-2001
Kleinhoven, Kerkepad 3 Hoevelaken

Blamage in Hoevelaken

BAS verloor vandaag volledig onnodig met 5-1 in en tegen Sc. Hoevelaken. Dit terwijl het team van trainer Kragt vandaag zeer goede zaken had kunnen doen.

Een blik op de ranglijst voor de wedstrijd, leerde ons dat er van SC Hoevelaken, met een punt minder en een wedstrijd meer, flink afstand genomen had kunnen worden. Duidelijk was in ieder geval dat vanaf het begin van de wedstrijd Gerjan Westerhof, afwezig in verband met werkverplichtingen, node werd gemist. BAS voetbalde de eerst helft met een minimale beleving en de organisatie in het veld was ver te zoeken. Onrustig voetbal en vooral onnauwkeurig voetbal typeerde de eerste helft.

Scherpte
Het was dan ook niet verwonderlijk dat SC Hoevelaken in de eerste helft de leiding nam. Het schot van de linksbuiten was knap, maar raakte de paal. Meer tekenend voor BAS was het feit dat de terugspringende bal door 1 van de 3 vrijstaande spelers van Hoevelaken, eenvoudig ingetikt kon worden. Ook de 2e goal liet zich het best omschrijven als het uit vrije wil meewerken aan het zelfvertrouwen van de tegenstander. Vanaf een meter of 20 kon de centrale middenvelder van Hoevelaken rustig aanleggen en, omdat er niet ingegrepen werd, de bal in de linkerbovenhoek plaatsen. BAS stelde daar verder weinig tegenover in de eerste helft. Een onnodige gele kaart voor Gerben van de Bos wegens praten, wat klutsballen in de 16 van Hoevelaken en een spaarzame aanval over Erwin Muller, waren eigenlijk de enige wapenfeiten van BAS.

Ander vaatje
Na de rust leek het of trainer Kragt een aantal magische woorden had gesproken. De beleving was in ieder geval aanwezig en er werd uit een ander vaatje getapt. Van achteruit werd doorgeschoven waardoor Hoevelaken volledig het spoor bijster was. Toen Menno Slump ook nog eens, vanuit een scrimmage, knap doorliep en de 2-1 binnentikte, ging alles wat BAS een warm hart toedroeg er eens goed voor zitten. De druk op de verdediging van Hoevelaken werd opgevoerd, zonder dat dit overigens tot echte kansen leidde. Maar het moet gezegd, het was eigenlijk wachten op de 2-2.

Onnodig
Groot was de verrassing dan ook toen de spits van Hoevelaken een, volledig door Gerben van de Bos verkeerd ingeschatte, terugspeel bal onderschepte en de 3-1 langs doelman Schaap schoof. Hier mee was het feest voor Hoevelaken echter nog niet afgelopen. Herman Stegeman raakte een voorzet volledig verkeerd. Via de buitenkant van zijn voet knalde de bal op de paal. De central middenvelder van Hoevelaken was er als de kippen bij om zijn 2e goal binnen te tikken en Hoevelaken op een 4-1 voorsprong te zetten. De gifbeker moest door BAS echter helemaal leeg gedronken worden. Eerst ontsnapte Marco Lek nog aan een rode kaart toen hij opzichtig zijn tegenstander vloerde en vervolgens kende de scheidsrechter Hoevelaken ook nog een volledig onterechte strafschop toe, toen Jelle Sybesma de bal in de eigen 16 op het dijbeen aannam. Door de frustratie van de wedstrijd bleef Sybesma maar doormekkeren wat hem de 2e gele kaart voor BAS opleverde. De strafschop werd vervolgens onberispelijk ingeschoten en zo kwam de zure 5-1 op het scorebord.

Boos en teleurgesteld
Trainer Kragt was naar de wedstrijd niet te spreken over het spelpeil van zijn team: “Ik weet op dit moment even niet wat ik moet denken. Ik ben vooral heel erg boos over de eerste helft en vooral teleurgesteld over de 2e helft. Het is toch onmogelijk dat je zo dom de essentiele 3 en 4-1 weggeeft.”, aldus Kragt. Die er aan toevoegde dat hier het laatste woord nog niet over gesproken is. “Een aantal spelers zal zichzelf diep in de ogen moeten kijken en mij echt moeten overtuigen op de training volgende week, anders zouden er nog wel eens wat mensen kunnen vrezen voor hun plek.”. Het team van BAS heeft een week de tijd om de boel weer op de rails te krijgen, want volgende week wacht VVOP.