BAS 1 - EZC '84 1 : 1-3

BAS 1 1 - 3  EZC '84 1
16-2-2002

BAS 1 mist kansen en verliest punten

BAS 1 deed zichzelf de das om. Het miste teveel opgelegde kansen en hield het achterin niet droog. EZC uit Epe nam dan ook de 3 punten mee naar huis.

Vooraf leek er geen wolkje aan de lucht. Door de breedte van de selectie konden de schorsing van Berrie Kollen en de blessure van Erwin Muller eenvoudig opgevangen worden. BAS startte dan ook goed en doordat EZC massaal terugzakte kon BAS het spel gaan maken. BAS had hier moeite mee. Het tempo was veel te laag en door het drukke middenveld, kon BAS het spel niet echt goed naar zich toetrekken. Toch waren er voldoende kansen voor BAS. Marco Lek kreeg de bal van Hans Custers, maar inplaats van te kiezen voor de vrijstaande Westerhof, koos hij voor een schot op doel, dat gepareerd werd door de doelman van EZC. Gerjan Westerhof lobte de bal, na een mooie pass van Tino Bies, over de doelman maar op de doellat en Iven van Velde zag zijn schot door de doelman naast getikt.

Niet goed uit de startblokken
In de rust leek er nog niets aan de hand. Als BAS het tempo omhoog zou schroeven, zouden de doelpunten vanzelf gemaakt worden. Het was echter niet BAS maar EZC die de eerste kans kreeg. BAS ging namelijk niet goed uit de startblokken de 2e helft en was domweg niet scherp genoeg. Balverlies van Jelle Sybesma, zorgde ervoor dat EZC alleen voor doelman Schaap opdook. Na de keeper voorbij gespeeld te hebben, schoot de spits echter naast en kon BAS even opgelucht adem halen. BAS creëerde kans op kans. Westerhof faalde, na een pass van Sybesma, vrijstaand voor de doelman en diezelfde Westerhof wist zijn kopbal niet tussen de palen te krijgen. EZC kwam niet meer in het spel voor. Tot de 56ste minuut. Een hoekschop werd verlengd bij de eerste paal waarna, de geheel vrijstaande, spits van EZC de 0-1 binnen kon schieten. BAS kreeg geen tijd om adem te halen, want in de 58ste minuut werd een schot van richting veranderd en stond BAS op een 0-2 achterstand. Alles op alles werd gezet en weer waren er kansen genoeg. Frank van Dekken kreeg de bal via de doelman van EZC op borsthoogte aangespeeld, maar raakte de bal ongelukkig waardoor zijn inzet, vanaf een meter afstand, naast de goal verdween. Iven van Velde speelde zich goed vrij, maar schoot in een vrije positie naast en weer Gerjan Westerhof zag zijn inzet gekeerd door de doelman. Toen EZC vanuit de counter ook nog 0-3 maakte, was het gedaan bij BAS. Westerhof maakte nog wel 1-3 maar verder kwam BAS niet.