Vriendschappelijke wedstrijd
9-8-2008, 14:30 uur
De Schelp, Biddinghuizen

BAS start sterk

Met, vooral, een sterke 2e helft zette BAS de eerste wedstrijd van het eigen toernooi om in een klinkende 6-2 overwinning tegen 4e klasser SVM uit Marknesse.

Vooraf was het publiek vooral nieuwsgierig naar het vernieuwde BAS dat zaterdag voor het eerst acte de presence gaf op het eigen toernooi, waarbij ook Unicum en ESC, naast SVM, deelnemer zijn. In het kader “BAS hogerop” is de selectie voor dit seizoen versterkt met een aantal nieuwe mensen. Zo is Stefan Tolhoek na een jaar bij Zeewolde weer terug op het oude nest, kwam Theo Scholten over van ASV Dronten en is ook doelman Martijn Dekker na een aantal andere clubs weer terug bij BAS. Nieuwkomers zijn verder Luuk van de Burg en Bjorn Rellum en zijn A-junioren Guido Westerhof en Timo Oppenhuizen doorgestroomd naar de eerste selectie.

Bij het zien van de opstelling was direct al duidelijk dat trainer Stegeman vooral veel spelers op verschillende posities wilde zien, om zo tot een uitgebalanceerd team te komen voor de start van de competitie. Het eerste half uur was duidelijk voor BAS. Ondanks dat spelers links en rechts nog was onwennig waren, werd er met regelmaat vlot gecombineerd. In de 28ste minuut werd het dan ook terecht 1-0. Een dieptepass uit het middenveld zorgde ervoor dat spits Danny Maassen Lowie de Koeijer in stelling kon brengen, die koeltjes voor de 1-0 zorgde. In plaats van door te drukken, zakte BAS terug . Slordig spel en veel onnodig balverlies op het middenveld zorgde er uiteindelijk voor dat in de laatste minuut van de eerste helft de 1-1 op het scorebord kwam.

Betere 2e helft
Trainer Stegeman wisselde in de rust 3x en vooral het inbrengen van de teruggekeerde Tolhoek zorgde voor meer druk op het doel van de tegenstander. Diezelfde Tolhoek zorgde even later dan ook voor 2-1. Een vrije trap van Martijn Steenbeek kwam enigszins gelukkig terecht bij Tolhoek die middels een lob op een bijzonder fraaie manier voor de voorsprong zorgde. Even later leek de wedstrijd definitief op slot te zitten toen Bjorn Rellum door een assist van Danny Maassen vrij voor de doelman werd gezet. De jongeling hield het hoofd koel en scoorde fraai.

Toch kwam SVM in de 57 minuut terug. Een dieptepass vanuit het middenveld bereikte opnieuw de sterke spits van SVM die zich, door gebruik te maken van zijn grote lichaam, handig vrijspeelde en de 3-2 scoorde. Na dit doelpunt zakte de wedstrijd weg. Slordig spel van beide kanten maakte de wedstrijd rommelig. In de 82 minuut trok de goed leidende scheidsrechter Spoelstra een rode kaart wegens praten en moest SVM met 10 man verder. Na deze rode kaart en wat omzettingen in het elftal van BAS, werd de draad weer snel opgepakt. Na opnieuw een assist van Danny Maassen op Stefan Tolhoek, werd het in de 82ste minuut 4-2. In de 88 minuut herhaalden deze twee spelers deze actie opnieuw. Weer een assist van Maassen op Tolhoek en de 5-2 was een feit. Uiteindelijk zou de goed spelende Bjorn Rellum de eindstand bepalen door in de 91 minuut de 6-2 op het scorebord te zetten.

Meer dan tevreden
Trainer Stegeman was na afloop tevreden: “Het inpassen van nieuwe spelers vergt natuurlijk altijd de nodige tijd. Maar ik denk dat ze vandaag direct hebben aangetoond wat ze willen betekenen voor BAS Voetbal. Ik kan dan ook niet anders dan tevreden zijn. In plaats van structuur aanbrengen kunnen we zelfs al voorzichtig beginnen met het werken aan details. Uiteraard zegt zo’n eerste wedstrijd niet al te veel, maar we zijn op de goede weg.”, aldus de trainer.

Hoe ver BAS werkelijk is, zal zaterdag 16 augustus moeten blijken als, tijdens de eerste open dag van BAS Voetbal, de 2e wedstrijd van het toernooi tegen ESC op het programma staat.

BAS 1 - SVM 1: 6 - 2 (1 - 1)

28' doelpunt 1 - 0  Lowie de Koeijer (Danny Maassen)
45' doelpunt 1 - 1

49' doelpunt 2 - 1  Stefan Tolhoek (-)
55' doelpunt 3 - 1  Bjorn Rellum (Danny Maassen)
57' doelpunt 3 - 2
82' doelpunt 4 - 2  Stefan Tolhoek (Danny Maassen)
88' doelpunt 5 - 2  Stefan Tolhoek (Danny Maassen)
91' doelpunt 6 - 2  Bjorn Rellum (-)