EFC '58 1 2 - 2 (1 - 0) BAS 1
17-10-2009, 14:30 uur
De Zanderij, Oude Telgterweg 205 Ermelo

Kanonskogel en gerechtigheid

BAS herpakte zich enigszins na de nederlaag vorige week tegen ESC. Ondanks het redelijke spel, bleef BAS hangen op 2-2. Al kwam het knap terug van een 2-0 achterstand.

Om in de race van de eerste periode titel te blijven moest er deze middag gewonnen worden.

Al vanaf de eerste minuut van de wedstrijd nam BAS het initiatief in handen en gaf zo aan wat vanmiddag de bedoeling is. Echter het was EFC die vroeg in de wedstrijd de score opende.
Doordat EFC speler Paul Harter na 5 minuten spelen een penalty mocht nemen en zo de 1-0 al snel op het scorebord kwam te staan, ontstond er vroeg in de wedstrijd al een ideaal scenario voor EFC. Vervolgens werden alle registers open getrokken om de punten in Ermelo te houden. De scheidsrechter hielp ook niet echt mee, floot warrig, vaak te laat, niet consequent en was met zijn hoofd ergens anders zo leek het.
EFC kon door de vroege voorsprong lekker achterover leunen en wachten op een counter die maar zelden kwam. Veel mensen werden achter de bal gehouden. EFC wilde niet of kon het spel niet maken. Dus was het BAS die de wedstrijd maakte en deed dat in de eerste helft redelijk goed met snelle aanvallen waarin veel gebruik gemaakt werd van onze opkomende backs op links en rechts. Wel waren onze jongens wat slordig in de passing en afronding. Stefan Tolhoek was 2 maal dichtbij een treffer, maar zijn pogingen gingen op identieke wijze net voorlangs. BAS miste Theo Scholten op de backplaats wegens een gebroken schouder ( vorige week opgelopen tegen ESC ). Daar stond nu de jarige Mark Schaap. Jay Hoft begon deze middag op de bank omdat hij net hersteld was van een griepje.Verder geen bijzonderheden in de opstelling bij BAS. Na goed spel in de eerste helft van BAS kant was de ruststand uiteindelijk 1-0 gebleven.
Na rust een zelfde spelbeeld, een dominerend BAS dat verzorgd voetbal speelt en opnieuw bij vlagen goede aanvallen produceert. EFC beperkt zich tot verdedigen en af en toe een lange haal richting de voorwaartse. In de 70e minuut van de wedstrijd 20 werd Jay Hoft voor Nabil Essadouqi ingebracht om zo fysiek meer kracht in de aanval in te brengen. .
EFC countert deze wissel van BAS door zelf ook te wisselen. Aanvaller Segun Obaigbe werd ingebracht en deze wissel blijkt een gouden greep te zijn. Nog koud in het veld produceert deze speler een voorzet, na een schaartje en kapbeweging, welke afgerond wordt door de meegekomen spits Bert van Minnen, 2-0.
Na de domper van het 2e tegendoelpunt gaat BAS alles op alles spelen en neemt BAS weer het heft in handen. In plaats van zich terneergeslagen bij de situatie neer te leggen werd er nog eens een extra tandje bijgezet.
Uiteindelijk werd dit in de 80e minuut van de wedstrijd beloond. Een voorzet op maat van Martijn Steenbeek werd knap door Danny Maassen binnen gekopt en was de 2-1 een feit. Op karakter is BAS weer terug gekomen in de wedstrijd. Na dit doelpunt wordt verdediger Martijn Steenbeek opgeofferd en vervangen door aanvaller Corne op ’t Hof om zo met 4 spitsen te proberen toch nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. De spanning was te snijden. BAS vol in de aanval en EFC wachten op een counter die voor BAS dodelijk moest zijn. Voor de neutrale toeschouwer was dit een wedstrijd om van te smullen. In blessure tijd gebeurd dat dan toch voor BAS. Bjorn Rellum laat van zijn voet een kanonskogel vertrekken die precies onder de lat in het doel past, machtige goal, zeker terecht en een gigantische ontlading bij de BAS spelers en leiding op de bank dat de gelijkmaker toch nog is gevallen. Gerechtigheid bestaat dus toch nog wel.
Gezien het spel van de hele wedstrijd wordt BAS met dit gelijke spel te weinig beloond. Maar onze jongens hebben vandaag opnieuw laten zien dat ze de mentaliteit en karakter hebben om de wedstrijd uit een kansloze positie te laten keren naar een positieve situatie. Met dit gelijke spel is BAS uiteindelijk wel de morele winnaar van deze middag.

Veel heeft BAS daar uiteindelijk niet aan omdat VIOS uit Vaassen deze middag wel gewonnen heeft en nu alleen aan kop is gekomen. Over twee weken moet BAS zijn volgende competitiewedstrijd spelen thuis tegen Zeewolde. Bij winst op Zeewolde en puntverlies door VIOS en ESC kan nog steeds de 1e periodetitel worden binnen gehaald. Echter voor het zover is wordt er komende zaterdag eerst nog gespeeld om de KNVB beker. BAS neemt het thuis op tegen hoofdklasser Nunspeet. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Wie weet is dit elftal van BAS in staat om komende zaterdag een stunt uit te halen.

Webredactie BAS-Voetbal, Ruthger Steenbeek

Danny Maassen

Bjorn Rellum

EFC '58 1 - BAS 1: 2 - 2 (1 - 0)

6' doelpunt 1 - 0

71' doelpunt 2 - 0
77' doelpunt 2 - 1  Danny Maassen (Martijn Steenbeek)
90' doelpunt 2 - 2  Bjorn Rellum (Bas de Raat)