Competitiewedstrijd
14-9-2013
De Schelp, Biddinghuizen

De Schelp niet langer onneembare vesting

BAS is er zaterdag niet in geslaagd om tegen ESC opnieuw een overwinning bij te schrijven. Op het eigen sportpark De Schelp kwam de ploeg nog wel op voorsprong door een doelpunt van Robby Bartels, maar die vreugde was van korte duur. Uiteindelijk draaide ESC de achterstand terug en won het met 1-3. De eerste thuisnederlaag in competitieverband sinds 3 maart 2012.

Met enig historisch besef analyseerde trainer John Kamphuis zaterdagavond de wedstrijd op Twitter. Onder zijn leiding verloor BAS nog nooit een competitiewedstrijd op eigen terrein, maar die reeks werd door ESC plotsklaps gestopt. Voor de rust startte BAS op enthousiaste wijze aan het duel, mede gesterkt door het eerdere resultaat tegen Lelystad ’67. ESC kreeg in het eerste bedrijf wel de betere kansen, maar keeper Westdijk en zijn defensie hielden stand. Aan de andere kant kwamen de Biddinghuizenaren niet tot hele grote kansen, al kwam Leroy Staring in de beginfase nog wel tot een goede mogelijkheid. Zijn inzet belandde echter naast het Elburgse doel.

Freddy Doppenberg kwam in de A-junioren een jaar lang uit voor de Elburgers en bekeek zaterdag het duel deels vanuit de dug-out. “Ik heb een leuk jaartje gehad bij Elburg, daardoor kon ik ritme opdoen na mijn langdurige blessure”, zegt de spits, die vond dat BAS niet haar beste wedstrijd speelde. “Wij kunnen beter dan vandaag, dat is wel duidelijk. Ik vond dat wij zelf niet tot voetballen kwamen en die fouten he. Die worden in de tweede klasse keihard afgestraft”, doelt hij op de tegentreffers na rust. BAS kwam nog wel op voorsprong door een doelpunt van Robby Bartels, maar binnen vijf minuten stelde ESC alweer orde op zaken. Keeper Westdijk riep los, zag de bal van koers wijzigen en tastte mis. Spits Wim de Vries wist wel raad met het buitenkansje en bracht de stand in evenwicht.

BAS was het kwijt, terwijl ESC bloed rook. Snel werd het al 1-2 door een doelpunt van Ali a Mualaa, de definitieve nekslag werd vlak voor tijd toegediend door Marco de Vries. Hij maakte gebruik van een fout in de defensie, waardoor de wedstrijd gespeeld was. “Elburg stond verdedigend sterk en speelde veel de lange bal op de spits. Zo konden ze verder voetballen en daar hadden we het moeilijk mee”, zegt Doppenberg, die zelf een half uur in actie kwam. “Dat was wel teleurstellend, maar het is de positie waarin ik zit. Ik wou graag tegen mijn oude club starten, maar helaas is dat er niet van gekomen.”

Na speelronde twee is alleen Veensche Boys nog zonder puntverlies in 2G, BAS is door de nederlaag afgezakt naar een achtste plaats op de ranglijst. Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij VIOS Vaassen, dat zaterdag op spectaculaire wijze met 4-4 gelijk speelde tegen KHC. Het duel in Vaassen begint aanstaande zaterdag om 14.30 uur.

Tekst: foppenmedia.nl