VSCO '61 1 1 - 0 (0 - 0) BAS 1
12-12-2015
De Heughte, Zwarteweg 15 BG Oosterwolde GLD

Net niet goed genoeg

Het eerste elftal van BAS Voetbal heeft zaterdagmiddag het uitduel bij VSCO ’61 met 1-0 verloren. De Biddinghuizenaren kregen vooral in de eerste helft de nodige kansen, maar zelfs een strafschop van Stefan Tolhoek werd geen doelpunt. In de tweede helft kreeg BAS vervolgens het deksel op de neus. “We waren vandaag net niet goed genoeg. De penalty is het kantelpunt”, zegt trainer Bert van den Brink na afloop.

Het had zaterdag zo mooi kunnen zijn. De laatste wedstrijd van 2015 had BAS een flinke sprong op de ranglijst kunnen bezorgen. Bij winst zou het helemaal meedoen om een plaats in de subtop, dat wat het zo graag wil. Maar het kwam er allemaal niet van. Toch leek de ploeg in de eerste helft nog wel op koers voor een goed resultaat. VSCO had wel de bal en werd ook wel dreigend, maar toch waren de betere kansen voor BAS. Sven Geling kreeg een niet te missen kopkans, Christiaan Grin kwam twee keer gevaarlijk voor de sterke VSCO-doelman, gescoord werd er echter niet. “Het liep eigenlijk zoals verwacht. VSCO geeft veel ruimte achter de verdediging weg en daar lagen kansen in de omschakeling. Het eerste half uur hadden we het lastig, maar daarna ging het een stuk beter”, zag Van den Brink.

Wat Van den Brink ook zag, was dat captain Stefan Tolhoek na ruim een half uur een strafschop miste. “We kwamen beter in de wedstrijd en krijgen dan via die penalty de kans om op voorsprong te komen. Als we die maken, dan wordt het zoveel makkelijker. VSCO moet dan nog meer ruimte weg gaan geven, waardoor we op de counter nog gevaarlijker kunnen worden. Wellicht hadden we dan wel een beter resultaat geboekt.” Een redelijke eerste helft werd vervolgens opgevolgd door een ronduit slechte tweede. BAS leed in vrijwel alle situaties direct balverlies. Zes keer overspelen lukte niet, waardoor de voorwaartse nog amper in stelling werden gebracht.

“We leden vooral op eigen helft enorm veel balverlies en daardoor moesten we elke keer terug. Vooruit lukte niet meer”, analyseert Van den Brink. VSCO kreeg zodoende meer en meer grip op het duel en drukte BAS ver terug. Er kwamen kansen, die vooral door toedoen van Jaco Schaap onschadelijk werden gemaakt. Zo ranselde hij ‘voor de foto’ een bal heerlijk uit de bovenhoek. Toch moest ook de goalie uiteindelijk capituleren. Tien minuten voor tijd werd er over rechts een VSCO’er gelanceerd en de rebound op zijn inzet werd door een teamgenoot binnen getikt: 1-0. In de uiterste slotfase leek Mark Schaap alsnog een punt binnen te hengelen, maar zijn krul spatte uiteen op de lat. Het mocht niet zo zijn.

Een nederlaag met grote gevolgen, zo stelt coach Van den Brink na afloop. “We haken vandaag echt af. Als je wint dan doe je gewoon weer mee, maar nu niet meer. We blijven onderin en daar moeten we in de winterstop maar mee dealen”, zegt hij. Met de verliespartij in Oosterwolde is het kalenderjaar 2015 ten einde. De eerstvolgende competitiewedstrijd staat gepland voor 23 januari 2016. Op Sportpark De Schelp staat dan het duel met koploper DSV ’61 op het programma. Aanvang: 14.30 uur.

Tekst: Wouter Foppen
Foto's: BAS Selectie Fotopagina