BAS 1 - SC Rouveen 1 : 2-2

BAS 1 2 - 2 (2 - 2) SC Rouveen 1
30-9-2017, 15:00 uur

Twee punten te weinig

Eén overwinning en een gelijkspel, dat is voor BAS de balans na twee competitiewedstrijden. Zaterdag leken de Biddinghuizenaren tegen Rouveen onderweg naar een overwinning, maar de eerste thuiswedstrijd werd met 2-2 gelijkgespeeld. "We kunnen onszelf verwijten dat we de kansen niet gemaakt hebben", concludeert trainer Bert van den Brink.

De openingswedstrijd van vorige week tegen WZC Wapenveld ging nog gewonnen, maar zaterdag volgde het eerste puntenverlies. Daar leek het in eerste instantie niet op, aangezien Mark Schaap al binnen een minuut doel trof. Rouveen werd volledig overrompeld en een flitsende aanval bezorgde BAS een vroege voorsprong. Maar zo snel als dat het 1-0 was, zo snel was het ook weer gelijk. Van den Brink was daar niet over te spreken. "Op de achterlijn, die moet hij gewoon wegtrappen. En daarna krijgen we weer een penalty tegen", schakelt de coach al door naar de 1-2 achterstand. Sven Geling werkte een tegenstander naar de grond en daar gaf de arbiter een penalty voor en de strafschop werd benut.

Diezelfde scheidsrechter trok gedurende de wedstrijd meer en meer de hoofdrol naar zich toe. De lulligste overtredingen werden bestraft met een gele kaart, waardoor BAS uiteindelijk liefst vijf prenten incasseerde. Voor de rust kwam BAS toch nog op gelijke hoogte en opnieuw was Schaap de man die het deed. De aanvaller werd bij de eerste paal in stelling gebracht door Christiaan Grin en tikte beheerst binnen. Na de rust werd de show rond de scheidsrechter groter, terwijl beide ploegen steeds minder kansen bij elkaar speelden. Uiteindelijk mocht BAS nog blij zijn met een punt, aangezien Patrick Woud in de slotfase flink in de fout ging. Hij haalde ter hoogte van de middenlijn een tegenstander neer en kreeg daarvoor terecht de rode kaart.

"Ik stond op het punt om hem te wisselen voor Robin Vos en dan zie je dat gebeuren. Ik denk dat hij te laat was. Of hij hem dan wel of niet raakt, maakt niet uit", weet Van den Brink, die denk dat zijn ploeg had kunnen winnen. "Uiteindelijk is het verhaal van de wedstrijd dat we onszelf in de eerste helft tekort doen. In de tweede helft konden we het niet meer opbrengen en helemaal niet met tien man. We zijn iets te onrustig voor het doel, willen het dan te snel doen. We hebben hier twee punten verloren", sluit de coach af. Aankomende zaterdag speelt BAS uit bij DSV '61. De aftrap in Doornspijk is om 14.30 uur.

Mark Schaap
2x

BAS 1 - SC ROUVEEN 1: 2 - 2 (2 - 2)

1' doelpunt 1 - 0  Mark Schaap (Christiaan Grin)
3' doelpunt 1 - 1
28' doelpunt 1 - 2
41' doelpunt 2 - 2  Mark Schaap (Christiaan Grin)