Competitiewedstrijd
21-10-2017, 14:30 uur
De Schelp, Biddinghuizen

Oenig BAS reikt helpende hand toe

BAS heeft zaterdag wederom een thuiswedstrijd niet winnend af kunnen sluiten. De Biddinghuizenaren keken tegen Oene binnen de kortste keren tegen een 0-2 achterstand, maar uiteindelijk werd de schade nog beperkt: 2-2. Bas Suidgeest en Stefan Tolhoek waren verantwoordelijk voor de Biddinghuizense goals.

Bij BAS is Christiaan Grin voorlopig geblesseerd en daarom begon Jesper Claassen als rechtsbuiten. BAS startte truttig en liet Oene naar hartenlust combineren, waar het nieuwe veld zich uitstekend voor laat lenen. Bij het uitverdedigen in de 7e minuut werd Drent op links in verlegenheid gebracht en verloor de bal op eigen helft. Oene wist er goed raad mee en de bal werd uit de omschakeling onberispelijk in de verre hoe gedeponeerd: 0-1. In de twaalfde minuut werd de schade nog groter. Oene combineerde wederom vrijuit en zag dat Westdijk in eerste instantie nog redding bracht. De afgeslagen bal kwam echter opnieuw bij een Oene-aanvaller en die kon vrij uithalen: 0-2.

Vrijwel meteen daarna kreeg Mark Schaap de grootste BAS-kans van de eerste helft. Alleen voor de keeper was het schot echter te zwak en miste doel. Fidom liep al snel tegen een gele kaart aan en werd kort daarna gewisseld voor Patrick Woud. Daardoor verhuisde Rick Aernaudts naar rechtsback, war hij de strijd aanging met de gevaarlijke linksbuiten van Oene. BAS perste er meteen een mooie aanval uit, waarbij Woud in stelling werd gebracht, maar zijn schot werd geblokt. In de 37ste minuut kwam BAS toch langszij. Bas Suidgeest stoomde mee op, kwam aan bij het strafschopgebied en haalde met venijn uit. Normaal gesproken een bal die voor de keeper te pakken moest zijn, maar de goalie van Oene verkeek zich op het schot: 1-2.

In de rust moest de zieke Art Drent zich laten vervangen en ook Walid el Achak ging naar de kant. Karst van Dijk en Robin waren de vervangers en daarmee waren alle wissels al verbruikt. De intentie was direct duidelijk: de schade moest worden hersteld. Oene werd veelal teruggedrukt op eigen helft, maar dit leverde BAS weinig kansen op. In de omschakeling kwam Oene tweemaal gevaarlijk voor Westdijk, maar hij redde. Gedurende de tweede helft zette BAS steeds meer aan en uiteindelijk leverde dat nog een punt op. In de 83ste minuut zette Vos de bal goed voor op de instormende Tolhoek, die de bal onberispelijk tegen de touwen schoot. In de slotminuten kopte Vos nog net over uit een voorzet van diezelfde Tolhoek, maar het bleef bij een verdiende 2-2.

Aankomende zaterdag speelt BAS de derby bij Swift '64. De aftrap is om 15.00 uur.

Huib van Os

Stefan Tolhoek

Bas Suidgeest

BAS 1 - OENE 1: 2 - 2 (1 - 2)

7' doelpunt 0 - 1
12' doelpunt 0 - 2
37' doelpunt 1 - 2  Bas Suidgeest (-)

83' doelpunt 2 - 2  Stefan Tolhoek (Robin Vos)