Hatto Heim 1 1 - 2 (1 - 1) BAS 1
2-12-2017, 15:00 uur
't Achterveen, Konijnenbergerweg 1 Hattem

Zakelijke zege brengt BAS terug in de top

Op de eerste ijsdag van deze winter weet BAS op het kunstgras bij Hatto Heim met 1-2 te winnen en de derde positie in te nemen op de ranglijst. De ploegen wilden niet onder doen voor elkaar, maar de Biddinghuizenaren speelden de aanvallen het beste uit en wisten die te bekronen met twee doelpunten. Mark Schaap en Stefan Tolhoek zorgen voor de goals.

Bij BAS staat keeper Sander Westdijk na zijn rugblessure weer onder de lat. De thuisploeg start de wedstrijd goed en zijn meteen dreigend. Na zes minuten tikt Westdijk een gevaarlijk geworden voorzet over de lat en een poosje later jaagt Hatto Heim de bal vanaf de rand van het strafschopgebied over de kruising. BAS is gewaarschuwd. In de 24ste minuut is het dan toch raak als er een lage, harde voorzet wordt gegeven. Er is geen aanvaller in de buurt, maar Westdijk laat de bal onder zich door glippen en Bas Suidgeest is verrast. Via zijn knie gaat de bal in het doel: 1-0. Vier minuten later wordt die fout weer recht getrokken. Tolhoek stuurt Karst van Dijk op pad, die geeft vanaf de achterlijn de bal op Schaap en hij schiet de 1-1 binnen.

Vanaf dat moment komen de Biddinghuizenaren op dreef en stichten meer gevaar. Tegen de rust schiet Hatto Heim vanuit een moeilijke hoek de bal nog voorlangs en lost Jesper Claassen een boogschot met links. De bal verdwijnt echter net naast de paal. Na rust zijn het de Hattemers die weer aanzetten en voor dreiging zorgen. Toch komt Claassen al snel alleen voor de keeper, maar die brengt redding. Hatto Heim komt halverwege de tweede helft tot het eerste wapenfeit, maar een schot vliegt voorlangs. Bas Suidgeest krijgt nog een vrije kopkans uit een vrije trap, maar weet ook niet te scoren. Dat doet Tolhoek wel, als Schapa een kwartier voor het einde oprukt over de linkerflank. Hij zet de bal strak voor en de goed inkomende Tolhoek kopt de bal keihard achter de keeper: 1-2.

Hatto Heim geeft gas en zet BAS onder druk, waarbij BAS gevaarlijk wordt in de omschakeling. Westdijk is alert bij een bal die tussen de verdediging en de aanvaller valt en ook gaat een voorzet hard voorlangs. Grin raakt vervolgens bij een fraaie poging de lat, maar BAS blijkt vooral in de omschakeling slordig. Na negen minuten blessuretijd is het gedaan en wint BAS met 1-2. Daardoor passeert BAS Hatto Heim en stijgt het naar een derde plaats.

Huib van Os

Mark Schaap

Stefan Tolhoek

HATTO HEIM 1 - BAS 1: 1 - 2 (1 - 1)

21' doelpunt 1 - 0
26' doelpunt 1 - 1  Mark Schaap (Karst van Dijk)

79' doelpunt 1 - 2  Stefan Tolhoek (Mark Schaap)