Competitiewedstrijd
3-2-2018, 14:30 uur
De Schelp, Biddinghuizen

BAS sleept de winst uit het vuur

In een beladen duel houdt BAS zaterdag het hoofd koel en wint het met 3-2 van WZC Wapenveld. De Biddinghuizenaren komen zelfs op een 0-2 achterstand, maar weten die door goals van Mark Schaap (twee) en Bas Suidgeest om te buigen naar een zege.

Het eerste half uur van BAS is tam. WZC mag komen en dat heeft in de eerste twintig minuten twee kansen tot gevolg. De eerst kans weet keeper Sander Westdijk weg te ranselen, maar in de twintigste minuut is het alsnog raak. Een voorzet van rechts gaat met een hoge boog over Westdijk, die weet bal nog wel weg te tikken, maar in de rebound is Everhard Stoffer er als de kippen bij om te scoren: 0-1. Daarna neemt BAS steeds meer het heft in handen en creëert het voor rust nog drie goede kansen. Een vrije trap van Stefan Tolhoek verdwijnt naast het doel, Jesper Claassen schiet voorlangs en een uithaal van Mark Schaap wordt gered door de keeper.

Na de rust is BAS veel op de helft van WZC te vinden, maar dan slaat het ongeluk toe. Luiz Fidom werkt een voorzet van WZC weg, maar jaagt de bal stevig en onnodig in eigen doel: 0-2. Gedurende de tweede helft creëert WZC nog één kans, maar Westdijk is op tijd zijn doel uit om een counter onschadelijk te maken. BAS blijft veel op de helft van WZC en uiteindelijk komt er de aansluitingstreffer. Bas Suidgeest wordt in het strafschopgebied vastgehouden, waarop scheidsrechter Letschert besluit een goedkope penalty te geven. Mark Schaap weet wat hem te doen staat en benut het buitenkansje: 1-2.

Bij WZC wordt het steeds onrustiger, op het veld en bij de supporters. Zij hebben de overtreding op Suidgeest niet gadegeslagen en dat zorgt voor frustraties. Vanuit de dug-out van WZC wordt getracht positief te coachen, maar WZC verliest het hoofd. BAS blijft koel, krijgt steeds meer de overhand en in de 90ste minuut is het alsnog raak. David van Dijk krult een vrije trap keurig in de zestien en bij de tweede paal werkt Suidgeest de bal binnen. Bij WZC stromen de supporters vanuit de tribune naar de rand van het veld en zij zien dat BAS ook nog de winnende maakt. Patrick Woud levert de assist en Mark Schaap verschalkt de keeper: 3-2.

Er volgt nog een rode kaart voor Lars Hulleman, die vanwege ongeoorloofde spreektaal van het veld moet. Het hoofd koel houden en met voetballen bezig blijven, zorgen uiteindelijk voor drie punten. Dat is een compliment waard. De naaste concurrenten voor de titel, Swift '64 en Oene, verspeelden beide punten en daardoor steeg BAS naar een tweede plaats. Koploper Swift heeft één punt meer dan BAS, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.

Aankomende donderdag speelt BAS een oefenwedstrijd bij DOS Kampen, waarna men komende zaterdag vrij is. Op 17 februari komt DSV uit Doornspijk op bezoek voor het vervolg van de competitie.

Huib van Os

Mark Schaap
2x

Bas Suidgeest

BAS 1 - WZC WAPENVELD 1: 3 - 2 (0 - 1)

20' doelpunt 0 - 1

57' doelpunt 0 - 2
69' doelpunt 1 - 2  Mark Schaap (-)
87' doelpunt 2 - 2  Bas Suidgeest (David van Dijk)
90' doelpunt 3 - 2  Mark Schaap (Patrick Woud)