Reaal Dronten 1 1 - 5 (1 - 1) BAS 1
12-5-2018, 18:00 uur
De Munten, Muntmeesterdreef 2 Dronten

Uiteindelijk een eenvoudige zege

BAS heeft zaterdagmiddag de derby tegen Reaal Dronten ogenschijnlijk simpel gewonnen. De Biddinghuizen stapten met een 1-5 zege van het veld, maar echt gemakkelijk kwam die score niet tot stand. Mark Schaap (twee), Robin Vos (twee) en Stefan Tolhoek namen de goals voor hun rekening.

Het is een wedstrijd die je eigenlijk alleen maar kunt verliezen. Reaal Dronten is de hekkensluiter, won dit seizoen pas één keer en dus is BAS de torenhoge favoriet. Een overwinning is de normaalste zaak van de wereld, vooraf dan. Want wat BAS in eerste instantie op de mat legt in Dronten, is bar en boos. Vooral aanvallend is het onvoldoende, waardoor Reaal amper moeite hoeft te doen om de rijen gesloten te houden. Het geloof in een stunt groeit, helemaal als de Drontenaren ook nog eens op voorsprong komen. Will van der Zande kopt een bal diagonaal in en die inzet is keeper Hessel Bregman te machtig.

Een achterstand dus en dat is precies wat je niet wil. BAS komt daarna wel iets beter in de wedstrijd, maar een acceptabel niveau wordt niet gehaald. De bal is veelvuldig voor de Biddinghuizenaren, kansen volgen er amper. Toch wordt het gelijk en dat is gezien het spelbeeld ook wel terecht. Reaal is immers niet veel beter dan BAS. Rick Aernaudts breekt door over rechts, levert een keurige voorzet af op Robin Vos en hij werkt de bal achter de Dronter goalie. De 1-1 tussenstand blijft in stand tot de rust, maar ook na de onderbreking heeft BAS alle moeite om op voorsprong te komen. Al wordt het overwicht groter en groter en gaat ook het niveau omhoog.

De tweede Biddinghuizense goal kan niet uitblijven en twintig minuten voor tijd is het raak. Mark Schaap schiet vanaf de penaltystip raak en daarmee breekt het verzet van Reaal. De aanstaande degradant komt die tegenslag niet meer te boven en legt BAS geen strobreed in de weg om de score op te voeren. Stefan Tolhoek maakt de 1-3, Schaap is goed voor de 1-4 en het slotakkoord komt op naam van Robin Vos. Hij kopt de 1-5 binnen, waardoor er na negentig minuten een aanzienlijke overwinning op het bord staat. Goed gedaan, de derby gewonnen, en toch nog een klein kansje op de nacompetitie. BAS moet dan in ieder geval derde worden.

Robin Vos
2x

Mark Schaap
2x

Stefan Tolhoek

REAAL DRONTEN 1 - BAS 1: 1 - 5 (1 - 1)

16' doelpunt 1 - 0
36' doelpunt 1 - 1  Robin Vos (Rick Aernaudts)

70' doelpunt 1 - 2  Mark Schaap (-)
74' doelpunt 1 - 3  Stefan Tolhoek (-)
81' doelpunt 1 - 4  Mark Schaap (-)
90' doelpunt 1 - 5  Robin Vos (Stefan Tolhoek)