Olympia '28 1 3 - 3 (2 - 1) BAS 1
26-5-2018, 14:30 uur
Sportpark 't Hoenbroeck, Burg Malcorpslaan 1 Hasselt

Spanning tot de laatste minuut

Het seizoen van BAS is ten einde. De Biddinghuizenaren kwamen in de laatste competitiewedstrijd bij Olympia '28 niet verder dan een 3-3 gelijkspel, terwijl ZAC 'gewoon' de derde periode in de wacht sleepte. ESC werd kampioen, waardoor Swift '64 het moet doen met de nacompetitie.

De laatste competitiewedstrijd doet er nog toe, maar binnen vijf minuten heeft Olympia '28 de bal er al in liggen. Een hoekschop kan niet worden weggewerkt door Hessel Bregman en bij de tweede paal wordt de bal ingekopt. Terwijl Tolhoek twee kansen krijgt om het doel te vinden, is het bij de eerstvolgende aanval meteen weer raak voor Olympia. Een snelle aanval over links levert een overtal op en de vrijstaande man maakt de 2-0. Kort er na heeft BAS een hoekschop en in eerste instantie wordt de bal gekeerd, maar Suidgeest vangt de bal op. De verdediger haalt hard en doeltreffend uit en zorgt daarmee voor aansluiting: 2-1.

Na de rust rust is het een open wedstrijd, waarbij Olympia’28 paal en lat raakt en BAS de lat. Bij ZAC staat het gedurende een lange tijd 1-1 en daardoor kan de derde plaats recht geven op nacompetitie. BAS voetbalt er naar en Olympia’28 krijgt de eerste krampgevallen. Geling wordt ingebracht als extra stormram. Hij maakt ook de 2-2, nadat Schaap met een goed pass Van Dijk naar de achterlijn stuurt. Olympia heeft het vizier niet helemaal scherp meer en ragt de bal twee keer ruim over. De extra tijd is net in gegaan, wanneer een verdediger op een schot van Schaap de bal keert met de arm en de scheidsrechter een penalty toewijst. De topscorer schiet koelbloedig binnen de winst lijkt in bezit.

Ware het niet dat in de slotminuut van de wedstrijd Olympia’28 de bal uit een vrije trap in het strafschopgebied brengt en daaruit ook een goal volgt. De 3-3 en dus ziet BAS dat Oene de derde plaats overneemt. Het maakte echter geen verschil, want ZAC pakte uiteindelijk de derde periodetitel. Zodoende gaan Swift, Hattem en ZAC naar de nacompetitie. Opnieuw een seizoen waarin er tot de laatste minuut de enerverende spanning was voor een toetje. Dankjewel BAS 1.