BAS 1 3 - 2 (1 - 1) Lelystad '67 1
Bekerwedstrijd
7-11-2017, 20:00 uur

Heerlijk bekeravondje

BAS heeft dinsdagavond ten koste van tweedeklasser Lelystad '67 de volgende ronde van de districtsbeker gehaald. De Biddinghuizenaren maakten in de tweede helft het verschil, want door twee doelpunten van Jesper Claassen werd er met 3-2 gewonnen.

Een klein stuntje dus, die pas in de tweede helft gestalte kreeg. Toch had dat in de eerste helft ook al het geval kunnen zijn, ware het niet dat BAS de nodige kansen liet liggen. Binnen een paar minuten kon Walid el Achak al schieten en gedurende de eerste helft was ook Jesper Claassen dichtbij de openingstreffer. Oog in oog met de doelman scoorde hij echter niet. BAS was voornamelijk gevaarlijk vanuit de omschakeling en daarin waren sterkhouders Mark Schaap en Stefan Tolhoek aardig op dreef. De ene hakbal was nog niet gegeven of de andere volgde al en ook in de passing was het zo af en toe genieten.

Schaap was uiteindelijk de man die de score opende. Een hoekschop werd slim genomen en bij de eerste paal knalde hij raak: 1-0. Het lukte echter niet om die voorsprong vast te houden. In de laatste minuut was ook Lelystad gevaarlijk uit een hoekschop en via-via ging de bal binnen. Na de rust moest Lelystad nog altijd het spel maken, maar het lukte maar niet om de defensie van BAS te kraken. Westdijk hoefde, na een wereldredding in de eerste helft, nog maar sporadisch in actie te komen, terwijl BAS zich aanvallend steeds nadrukkelijker meldde. Het had een nieuwe treffer tot gevolg, die op naam kwam van Jesper Claassen. De buitenspeler brak door over rechts en schoot via het been van een tegenstander raak.

Kort daarop werd het zelfs 3-1 en was het stuntje compleet. Aanvoerder Tolhoek zette op links een mooie actie in, speelde zijn tegenstander uit en trok de bal laag voor. Kort voor het doel schoot Claassen opnieuw raak en daarmee besliste hij de wedstrijd. In het restant kwam Lelystad via een penalty nog wel terug tot 3-2, maar het lukte niet meer om langszij te komen. Zo pakte BAS terecht de zege, versloeg het knap een tweedeklasser en bemachtigde het een ticket voor de tweede knock-outronde. Hulde.

Jesper Claassen
2x

Mark Schaap

BAS 1 - LELYSTAD '67 1: 3 - 2 (1 - 1)

34' doelpunt 1 - 0  Mark Schaap (Stefan Tolhoek)
45' doelpunt 1 - 1

68' doelpunt 2 - 1  Jesper Claassen (Stefan Tolhoek)
73' doelpunt 3 - 1  Jesper Claassen (Stefan Tolhoek)