BAS 1 - ZAC 1 : 1-3

BAS 1 1 - 3 (0 - 1) ZAC 1
19-1-2019, 14:30 uur

ZAC in het zadel

De topper BAS-ZAC, de nummer drie tegen de nummer één, werd met 1-3 gewonnen door ZAC. Ongelukkig genoeg worden zij daar goed bij geholpen waardoor BAS achter de feiten aanliep.

BAS begon de wedstrijd goed en het eerste kwartier kwamen de Zwollenaren onder druk wat resulteerde in een goede kans voor aanvoerder Tolhoek toen hij links het strafschopgebied in ging maar de stiftbal te makkelijk was. ZAC kwam wel wat onder de druk uit maar de eerste helft bleef voor BAS. In de 38e minuut slaat het onheil toe als keeper Bregman een onschuldige voorzet klem heeft maar botst met verdediger Martijn Boer, de bal moet loslaten en de bal binnengetikt kan worden. Vlak voor de rust schiet Woud nog nipt voorlangs.

BAS geeft meteen na rust weer gas en prompt ligt de bal na één minuut, na een wel domme handsbal, op de stip. Tolhoek weet daar goed raad mee en de verdiende gelijkmaker is daar. ZAC wordt wel dreigender zonder echte kansen. Tien minuten na de gelijkmaker lost ZAC een schot op doel en heeft Bregman de bal niet klem en tikt ZAC de 1-2 in het doel.

Halverwege de 2e helft gaat BAS één op één spelen en komen aanvallers Lagerweij en De Gier in het veld. Maar prompt duwt De Gier een aanvaller in de rug en ligt de bal op de stip; 1-3. In de laatste twintig minuten probeert BAS het wel maar de aanvallen lopen niet, de duels worden meer verloren en ZAC zit in het zadel. ZAC creëert dan de eerste kansen, een viertal. Bregman redt de eerste, eenmaal de lat en twee keer nipt naast. Woud had op een goed moment de aansluitingstreffer op de schoen maar de keeper van ZAC had ook een redding in huis. De stand 1-3 werd daarmee de eindstand.

ZAC loopt uit en BAS zakt één plaats naar de vierde positie in deze spannende competitie.