Competitiewedstrijd
2-2-2019, 18:00 uur
De Schelp, Biddinghuizen

En dat zijn er zes!

Het eerste elftal van BAS Voetbal heeft in een mooie ambiance opnieuw de derby tegen Swift'64 gewonnen. Veel supporters zagen onder luid gejuich Mike Geres in de 82e minuut de 1-0 maken en dat was genoeg voor de winst.

Na het vele vuurwerk start BAS goed en voert de boventoon gedurende de hele eerste helft door de tegenstander bij balverlies gelijk onder druk te zetten en in hoog tempo op te rukken. Swift'64 komt er niet aan te pas en moet het doen zonder zelfs een mogelijkheid. Diverse keren trekken zij aan de handrem middels een overtreding. Na twintig minuten dient zich de eerste kans aan van Sam Lagerweij die van dichtbij naast schiet. Mike Geres krijgt kort er na een grote kans als de verdediging van Swift'64 slordig balverlies lijdt en hij de bal ontfutselt maar de stift mislukt. Sam schiet nog een keertje naast. Zo blijft het tot de rust 0-0.

In de tweede helft wordt het spannender. Zeker in het eerste kwartier zet BAS het goede spel van de eerste helft voort maar er ontstaan dan geen kansen en Swift'64 merkt dat BAS wat lucht geeft en komt een kwartier voor tijd als een duvel uit het doosje een tweetal keren kansrijk voor de dag. De eerste inzet van Tom Roskam wordt nadat doelman Hessel Bregman een poging tot redden heeft gedaan door Rudo Timmerman in de doelmond weggewerkt en de tweede van Christiaan Grin gaat kort erna voorlangs.

In de 80e minuut ontvangt Neville Brown van Swift'64 de rode kaart voor een natrappende beweging. BAS neemt het initiatief weer terug ondanks dat er al veel is gegeven en dan wordt in de 82e minuut goed beloond als aanvoerder Stefan Tolhoek de juiste pass het strafschopgebied in geeft en Mike Geres met een slim schot via binnenkant paal het net vindt, 1-0. Ondanks ondertal krijgt Swift'64 nog een goede kans op de gelijkmaker als Remy Santana zijn inzet van de lijn gered ziet worden door Stefan Tolhoek. Patrick Woud haalt in het slot nog uit als Tom Drent van links voorzet, maar de keeper tikt de bal uit de kruising.

Ook deze drie punten zijn voor de Biddinghuizenaren net als eerder dit seizoen in Swifterbant. Het is ook een verdiende 1-0 overwinning van BAS en het clublied schalt over het veld.