BAS 1 4 - 0 (0 - 0) Batavia '90 1
Vriendschappelijke wedstrijd
8-11-2018, 20:30 uur

Prima zege op Batavia

BAS heeft donderdagavond een vriendschappelijke wedstrijd tegen Batavia '90 met liefst 4-0 gewonnen. De doelpunten werden gemaakt door Jesper Claassen, Martijn Boer, Sam Lagerweij en Bas van Luenen.

De Lelystedelingen traden zeker niet aan in de sterkst mogelijke formatie, maar dat deed niets af aan wat BAS op eigen veld liet zien. De Biddinghuizenaren speelden een prima wedstrijd en dat resulteerde na de rust in een 1-0 voorsprong. Batavia had in de eerste helft een enorme mogelijkheid gekregen om de score te openen, maar uiteindelijk was die eer weggelegd voor Jesper Claassen. De vleugelverdediger kopt raak uit een voorzet van Tom Drent, die na zeer lange tijd van blessureleed weer terugkeerde in het elftal.

In het restant bleef BAS veel beter dan de opponent en liep het verder en verder weg. Martijn Boer kopte raak uit een corner van wederom Drent, waarna JO19-junior Bas van Luenen betrokken was bij zowel de derde als de vierde goal. Eerst bracht hij Sam Lagerweij prima in stelling, die simpel afrondde, en daarna nam hij zelf een doelpunt voor zijn rekening. Hij nam een bal keurig op de slof en die inzet was de Lelystadse goalie te machtig. Zo speelde BAS een alleraardigste wedstrijd, maakte het vier doelpunten en dat moet vertrouwen geven richting de derby van volgende week tegen Swift.