Zalk 1 0 - 2 (0 - 0) BAS 1
9-2-2019, 14:30 uur
An de Steege, Broeksteeg 42 Zalk

BAS doorstaat de storm in Zalk

Ondanks het eerste half uur letterlijk en figuurlijk de storm tegen te hebben gehad wint het eerste van BAS Voetbal in en tegen Zalk door doelpunten van Sam Lagerweij en Patrick Woud met 0-2 (0-0).

De storm is vanaf de aftrap de twaalfde man van sv Zalk. Samen met het gedreven team levert ze dat het eerste half uur vijf kansen op alvorens de Biddinghuizenaren wat vat krijgen op het spel. Doelman Hessel Bregman heeft daarbij twee reddingen in huis en eenmaal treft sv Zalk de lat. In het laatste kwartier voor de rust is er nog één grote kans voor BAS maar de bal van Jesper Claassen ketst hard op de paal.

Na rust zien we een beter BAS hoewel de eerste kans voor sv Zalk is maar de volley gaat naast. In 67e minuut haalt Rick Aernaudts maar eens uit van grote afstand en komt de bal bij Sam Lagerweij terecht in het strafschopgebied. Hij prikt de bal bekwaam langs de goede kant van de paal; 0-1.

David van Dijk, die van zeer dichtbij via de lat overschiet en Mike Geres die alleen op de keeper af gaat, hebben dan nog de grootste kansen, terwijl Zalk nog een keer een meter over het doel kopt. Verdedigend staat het allemaal goed bij BAS en ondanks het offensief van sv Zalk ontstaan er geen kansen meer.

Het slotakkoord is dan van BAS in de 83e minuut wanneer de goed spelende Jesper Claassen vanaf rechtsachter Stefan Tolhoek op rechts naar de achterlijn stuurt. Hij heeft een perfecte voorzet waar invaller Patrick Woud van dichtbij zijn hoofd tegen aan zet; eindstand 0-2.

Dit levert het team van trainer Arjen Bredewolt een stevige vierde plaats op op de ranglijst waar ZAC, sc Rouveen en Zwolsche Boys de directe concurrenten zijn.