BAS 1 - Hulshorst 1 : 4-0

BAS 1 4 - 0 (3 - 0) Hulshorst 1
9-3-2019, 14:30 uur

Een klinkende overwinning op Hulshorst

Het vlaggenschip van BAS had op sportpark De Schelp geen enkele moeite met middenmoter vv Hulshorst en klimt op naar de tweede plaats in de ranglijst. Doelpunten van Rick Aernaudts, tweemaal Mike Geres (Magic Mike) en Walid El Achak zorgen uiteindelijk voor de zeer verdiende 4-0 winst.

BAS komt prima uit de startblokken en naar hartelust combinerend, belanden er al snel twee ballen tegen de goede zijde van het net. De eerste is in de 11e minuut wanneer aanvoerder Stefan Tolhoek vanaf rechts de bal voorzet, de bal op het doel wordt gevuurd door Mike Geres, Rick Aernaudts de rebound voor zijn rekening neemt vanaf de rand van het strafschopgebied en geplaatst raak schiet. Het was ook de sterk spelende Rick Aernaudts die de aanval over rechts opende. In de 13e minuut is het alweer raak wanneer Jesper Claassen de bal snel en diep ingooit naar Patrick Woud die vanaf rechts Mike Geres bedient, die de bal fraai aanneemt en deze in het doel volleert; 0-2.

BAS krijgt in de eerste helft nog diverse grote kansen via Patrick Woud, Karst van Dijk en Mike Geres die worden gemist. Maar in de 41e minuut is het Walid El Achak die vanaf de middellijn via een knappe diepe bal van Rick Aernaudts alleen op de keeper wordt afgestuurd en hij de keeper verschalkt met een bekeken schot; 3-0.
De Hulsthorstenaren krijgen vlak voor de rust hun eerste kans van dichtbij en doelman Sander Westdijk heeft dan zijn redding in huis en de rebound stuit dan op de lat.

Na de rust krijgen de Hulsthorstenaren meteen hun tweede en laatste kans van de wedstrijd waarbij Sander Westdijk opnieuw reddend optreedt. BAS blijft de wedstrijd controleren en creëert opnieuw kansen. Minder dan in de eerste helft want de 3-0 voelt al prima. Jesper Claassen en Mike Geres krijgen de grootste kansen. In de 83e minuut heeft Sander Westdijk een uittrap die hij naar de ingevallen spits Sam Lagerweij verstuurt die daar goed raad mee weet en het duel met de keeper wint. Links in het strafschopgebied passt hij Mike Geres goed aan; 0-4.

Wederom is een goede teamprestatie en performance neergezet.

Na afloop looft aanvoerder Stefan Tolhoek de gedrevenheid van het team en het vroegtijdig storen van de tegenstander. Er koestert nog de wens de tegenstander nog meer de wil op te leggen.

Een tweede plaats op de ranglijst is het resultaat want de Zwolsche Boys en sc Rouveen verliezen.

Komende zaterdag is de uitwedstrijd naar de geduchte tegenstander vv Oene om 14.30 in Oene.