Oene 1 0 - 2 (0 - 1) BAS 1
16-3-2019, 14:30 uur
De Hoge Kamp, Deventerweg 2 Oene

Onbedreigde winst in Oene

Opnieuw stopt het vlaggenschip de winstreeks van vv Oene en ditmaal in Oene. BAS had de overhand bij opnieuw stormachtig weer wat leidde tot een 0-2 (0-1) winst. De Oenenaren moesten het met een enkele kans doen waar BAS er meerdere had.

De wind is opnieuw spelbreker voor het mooiere voetbal maar na de opening is het betere van het spel voor BAS. Oene offert hun nummer 13 op aan het volgen van aanvoerder Stefan Tolhoek maar dat deert weinig. In de 23e minuut wordt de score geopend na een mooie combinatie waarbij aanvoerder Stefan Tolhoek de bal naar Mike Geres speelt, hij de bal weer op links meegeeft aan Stefan Tolhoek die de perfecte voorzet heeft op Patrick Woud vlak voor het doel, die vastberaden met een schot afrondt; 0-1. Er is daarna al kans op meer. Maar vlak voor de rust krijgt vv Oene de grootste kans wanneer getracht wordt met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied doelman Sander Westdijk te verschalken, maar hij redt en heeft de bal zelfs meteen klem.

Verdedigend staan de mannen van trainer Arjen Bredewolt sterk. Art Drent, Rudo Timmerman, Jesper Claassen en Karst van Dijk houden het zelfs potdicht. Rick Aernaudts schakelt daarvoor prima op het middenveld. Het is een solide huis.

Meteen na de rust doen Patrick Woud en Stefan Tolhoek een ééntweetje tot voor het doel en schiet de laatste nipt naast. Als er dan wat commentaar mag zijn dan had er in de tweede helft zeker al eens twee of drie keer eerder op doel geschoten kunnen worden vanuit mooie posities.

De Biddinghuizenaren hebben gedurende het eerste deel van de 2e helft diverse kansen op de 0-2 maar die valt nog niet. De Oenenaren zetten dan gedurende een kwartier even flink aan maar het leidt niet tot gevaar.

In de 86e minuut komt dan de echte beloning met één van de mooiste doelpunten van Stefan Tolhoek, een 'Tadic-je' volgens een fan. Wederom is het de bekroning op een mooie aanval waarbij de assist van net buiten het strafschopgebied door Walid El Achak wordt gegeven en Stefan Tolhoek met een verrassende beweging twee verdedigers te kijk zet en met een stiftje de bal langs de keeper in de korte hoek werkt; 0-2. Tevens de dikverdiende eindstand.

Rick Aernaudts licht de overwinning toe na afloop: "We hebben weinig kansen weggegeven. Volgens mij alleen eind 1e helft één grote. Het was lastig voetballen vanwege de wind, maar toch een aantal keer goed gecombineerd waaruit we ook twee keer scoren. Het is een moeilijke uitwedstrijd die we gewonnen hebben. Volgende week winnen tegen de koploper is belangrijk om 2e te blijven, want het staat nog dichtbij elkaar onder ons. En wie weet zit er dan nog meer in".

Komende zaterdag is de topper in 3C tegen ZAC in Zwolle om 15.00 uur.