Vriendschappelijke wedstrijd
4-12-2018
Burg. Bode Sportpark, Zwolscheweg 6 A Elburg

Leuk oefenpotje in Elburg

BAS heeft dinsdagavond met 3-3 gelijkgespeeld tegen tweedeklasser ESC. De Biddinghuizenaren kwam tweemaal op voorsprong, maar dat was niet voldoende om met een zege van het veld te stappen.

Spelers als Gerwin Schaap, Leander Touw, Sam Lagerweij en Bas van Luenen kregen op deze avond een kans, waardoor onder andere Stefan Tolhoek en Jesper Claassen op de bank begonnen. Het doelpuntenfestijn begon al in de eerste helft en de eerste goal kwam op naam van Mike Geres. Tom Drent toonde weer eens een vleugje van zijn klasse, bediende Geres, en hij rondde koelbloedig af. Een kwartier later was die voorsprong echter als sneeuw voor de zon verdwenen, want bij rust stond ESC met 1-2 voor.

Na de onderbreking deed BAS direct wat terug. Invaller Bas van Luenen profiteerde van een prima actie van Walid el Achak en kon de bal in het lege doel schuiven: 2-2. De Biddinghuizenaren kwamen daarna zelfs op een 2-3 voorsprong en opnieuw maakte een invaller de treffer. Thomas de Gier werd over links weggestuurd, omspeelde de keeper, en schoot daarna prima raak. Toch lukte het niet om de zege over de streep te trekken, want kort na de derde Biddinghuizense goal werd de eindstand bepaald op 3-3.

Een aantrekkelijke oefenwedstrijd, waarin BAS bij vlagen best wel weer wat aardige dingen liet zien. Aankomende zaterdag speelt BAS een thuiswedstrijd tegen VSW. De aftrap in Biddinghuizen is om 14.30 uur.