FC Zutphen 1 5 - 3 (1 - 1) BAS 1
1-6-2019, 14:30 uur
Sportpark ’t Meijerink, Meijerinkpad 1 Zutphen

Het prachtseizoen eindigt in Zutphen

In een zinderende knockout wedstrijd werd BAS in de slotminuten van de verlenging verslagen door FC Zutphen in Zutphen. BAS kwam telkens aan de leiding maar de Zutphenaren kropen meerdere malen door het oog van de naald en trokken uiteindelijk in een uitputtende wedstrijd aan het langste eind met 5-3 (2-2 na 90 minuten).

De Biddinhuizenaren openden de score met Patrick Woud in de 14e minuut. Vlak daarvoor trof hij nog de paal maar meteen er na was het wel raak na voorbereidend werk van Walid El Achak in het strafschopgebied. Op de rand van het strafschopgebied werd Patrick Woud bediend en schoot hij de bal onhoudbaar in de kruising; 0-1. BAS had meteen kansen op meer met een prachtig schot van aanvoerder Stefan Tolhoek op de kruising en een schot van Rick Aernaudts dat werd gered.
De twintig minuten voor de rust werden die van de Zutphenaren. Zij waren in staat om BAS flink onder druk te zetten en dat resulteerde in de 28e minuut in de gelijkmaker. Een aanval tot in het strafschopgebied werd keurig afgemaakt toen Niek Bakkerweerd de bal in de kruising tikte; 1-1.
Een redding van Sander Westdijk en een schot van Fc Zutphen op de lat zorgden voor de 1-1 ruststand.

De tweede helft startte zonder de geblesserde Art Drent die een zware teenkwetsuur bleek opgelopen te hebben waarvoor hij na de wedstrijd voor onderzoek naar het ziekenhuis moest.
In de eerste fase van de 2e helft was de strijd weer in evenwicht met de beste kans voor Sam Lagerweij met een intikker die knap werd gered.
De Zutpenaren namen weer steeds meer initiatief waarbij Sander Westdijk en Jesper Claassen reddend optraden. In de 83e minuut kwam Sam Lagerweij goed naar de eerste paal bij een goede voorzet van Leander Touw vanaf de linkerkant en kopte de 1-2 voorsprong in de touwen. Een cruciale treffer leek het. Maar zes minuten later in de 89e minuut lag ongelukkigerwijs de gelijkmaker in de touwen wanneer vanaf rechts een verre vrijtrap richting het doel werd gedirigeerd en David van Dijk reddend wilde optreden en de aanvaller van Fc Zutpen voor wilde zijn en daarbij in eigen doel kopte; 2-2. En in de laatste seconden van de blessuretijd kreeg Karst van Dijk nog een geweldige mogelijkheid voor de winnende maar stuitte zijn harde kopbal op de lat.

Wat een ongekend verlopend slot van de officiële speeltijd was dat en wat kwam Fc Zutphen daar goed weg!

Meteen bij de start van de verlenging in de 94e minuut gaf BAS alweer thuis. Nu was het Magic Mike Geres die een strakke voorzet vanaf links van opnieuw Leander Touw in de touwen kopte; 2-3. Maar die voorsprong hield opnieuw niet lang stand want vier minuten later stond de 3-3 alweer op het scorebord door een intikker van Lars Huber vlak voor het doel na een voorzet van rechts. Sander Westdijk had nog een goede redding in huis en Sam Lagerweij schoot vanuit kansrijke positie in het zijnet.
Na de rust van de verlenging zat iedereen op het tandvlees. FC Zutphen was veel op de helft van BAS. In de 118e minuut tikte Niels Bakkerweerd na een goede aanval de bal van dichtbij in de verre hoek. De Biddinghuizenaren hadden nog een minuut of drie en Thomas de Gier kwam er nog in maar de Zutphenaren benutten via Nathan Greven de vrijheid in de slotminuut waardoor de stand 5-3 werd. Hiermee hebben de veerkrachtige Zutphenaren de eerste stap gezet voor lijfsbehoud in de tweede klasse.

BAS blijft hierdoor derde klasser. Het was een heroïsche strijd in Zutphen en tegen een ook goed FC Zutphen. Er zal nog lang worden nagepraat over deze geweldige en spannende wedstrijd. De vele BAS-supporters waren al lovend over het seizoen maar ook over deze wedstrijd. Men was onder de indruk van de teamspirit en inzet van het team en lieten dat na afloop blijken. Uiteraard waren de druiven zuur want BAS was ontzettend dichtbij de halve finale. Maar na een poosje overheerste daar het tevreden gevoel over het goede en sfeervolle seizoen. Ook bij de staf van het team, onder leiding van hoofdtrainer Arjen Bredewolt.

Op naar een nieuw geweldig seizoen en de tweede klasse blijft lonken.